vitinka-6 vitinka-03-kiddy staklo-03 staklo-07 staklo-1 pet-02 pet-03 pet-1 pet-15

Svečano otvoren “Sarajevo vino fest 2018”

09. 02. 2018

vitinka-vivia-sarajevo-vino-fest-2018jpg

Međunarodni festival vina i gastronomije “Sarajevo vino fest 2018” otvoren je sinoć u hotelu Holiday u Sarajevu. Ovogodišnji festival, 11. po redu, ugostio je više od 50 domaćih i inostranih izlagača.
Organizator festivala Elmir Miro Hadžialić na svečanosti povodom otvaranja, izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine izlagači domaće vinarije koje tradicionalno najviše dolaze iz Hercegovine, a posebnu radost, što prvi put na festivalu izlaže i vinarija iz Žepča.
Uz dobra vina po pravilu se služe i dobre vode pa je sasvim prirodno što je kompanija Vitinka i ove godine prisutna na sarajevskom festivalu vina. Tokom trajanja festivala služiće se Vitinkini najpoznatiji brendovi - prirodna izvorska voda Vivia i prirodna mineralna voda Vitinka.
Mirko Savić, direktor marketinga Vitinke, istakao je kako mu je drago što i ove godine Vitinka prisustvuju ovom prestižnom evropskom okupljanju najznačajnijih vinara i vinarija iz regije, poželivši svim izlagačima uspješan sajam i dobro druženje.

Vitinka-Vivia-Sarajevo-vino-fest-2018Sarajevo vino fest jedinstven je događaj, koji je tokom proteklih godina stekao regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.
Posjetioci ovogodišnjeg dvodnevnog festivalskog izdanja moći će, uz ponudu vrhunskih vina i voda, uživati i u gastro delicijama i specijalitetima, odnosno odabranim proizvodima koje će im prezentovati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, te, tradicionalno, najveći broj izlagača iz BiH.
Kao i prethodnih godina festivalska manifestacija posvećena obogaćivanju bh. ponude propraćena je prigodnim kulturno-zabavnim programom i druženjem velikog broja istaknutih ličnosti iz kulturnog i javnog života BiH.

Vitinka-Vivia-Sarajevo-vino-fest-2018

OSTALE VIJESTI